Edirne

Ankara'daki terör saldırısı

19:55 18 Mart 2016
Ankara'daki terör saldırısı

Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, "Ankara’daki patlama olayının Keşan’la yakından yada uzaktan bir alakası yoktur" dedi.

Akbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da meydana gelen terör olayıyla ilgili sosyal medyada içerisinde Keşan'ın da anıldığı bazı paylaşımların yapıldığını söyledi.

Ankara’daki patlama olayı ile Keşan ilçesinin hiçbir bağlantısı olmadığını aktaran Akbey, şunları kaydetti:

"Bu konu son derece hassas bir konu. Zaten terörün amacı da vatandaşları karşı karşıya getirmek. Ankara’daki patlama olayının Keşan ile yakından yada uzaktan bir alakası yoktur. Bu olay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturuluyor. Bizde bu konuyla ilgili bir soruşturma yok. Malumunuz terör olayları ile ilgili gerek adli makamlar gerek devletin istihbarat, polis ve jandarma teşkilatları en üst düzeyde hassasiyet gösteriyor. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman biz gereğini en üst seviyeden yapıyoruz.

Terörün amacı da vatandaşların sosyal medyada dolaşan bir takım haberler ve iddialara inanarak herhangi bir şeylere kalkışmasıdır. Böyle bir şey yapılırsa, terörün amacına hizmet etmiş olurlar. Bu konuda hiç kimse endişe etmesin. Burada terörle ilgili en ufak bir şey olduğu zaman biz devreye giriyoruz. Keşan halkı bu konuda müsterih olsun ve sosyal medyada yayılan haberlere itibar etmesin. Devletin resmi kuruluşları ne diyorsa ona itibar etsinler. Dosya Ankara Başsavcılığı tarafından gizlilikle yürütülmektedir."

Konuyla ilgili şahsın Keşanlı olmadığını ifade eden Akbey, "Patlamada ölen şahıs ihtimal ki bununla arkadaşlığı olan bir kişi. 1998 yılı öncesi öğrencilik yıllarında arkadaşlık kurmuş. O da farklı yerlere çekiliyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.