Edirne

Keşan katı atık bertaraf ve depolama tesisi açıldı

13:41 19 Mart 2016
Keşan katı atık bertaraf ve depolama tesisi açıldı

Keşan katı atık bertaraf ve depolama tesisi düzenlenen törenle açıldı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tesisin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, belediyenin çevrenin korunması için adımlar attığını söyledi.

Gelecek nesillere güzel bir Keşan kalacağını anlatan Gaytancıoğlu, "Bu tesis önemli adımlardan biridir. Çevreye duyarlı bir toplum yaratmak istiyorsak bu tür projeleri daha da çoğaltmalıyız. Tesiste çöpler düzenli şekilde depolanacak, koku ve görüntü kirliliği olmayacak. İşte bu sürdürülebilir kalkınmadır. Bu proje çevreyle dost insanca yaşamanın örneğidir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise Keşan'da örnek bir tesis oluşturmak için çaba harcadıklarını anlattı.

Belediyenin çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini anlatan Özcan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra dere kenarlarına, tarlalara, ormana çöp atılmayacak. Bu konuda çok emeği olan birlikte çevre mevzuatlarını da öğrendiğimiz İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül’e çok teşekkür ediyorum. Edirne’de ilk katı atık ve bertaraf tesisini GÜNEKAB faaliyete geçirdi. Tesisimiz yaklaşık 180 dönümlük bir alanda kurulu. İki lot halinde bir planlama söz konusu. Tahmini çöp kapasite ömrü 20 yıl olacak. İçerisinde Edirne ilindeki ikinci tıbbı atık sterilizasyon ünitesi de var. Bütün lisanslarını aldık. 6 milyon 500 bin lira yaklaşık maliyeti olan tesisimiz ÇEVKA tarafından yapıldı. Aynı firma şu anda 45 yıllık Keşan çöplüğünün rehabilitasyonunu da yapıyor. 2016’nın ağustos aylarında eski çöplüğümüzün rehabilitasyon çalışmaları tamamlanmış olacak."

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı.

Törene, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.