Edirne

Taşeron İşçi Yasası

12:43 13 Nisan 2016
Taşeron İşçi Yasası

Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, "Kamu kurumlarına bağlı iş yerlerinde yıllardır taşeron şirketler yanında çalışan işçilerin, bugünden sonra da 'işçi' statüsünü koruyarak çalışmalarına devam etmelerini talep ediyoruz" dedi.

Promet, sendikada düzenlenen toplantıda, taşeron işçiliğin çalışma hayatının önemli sorunlarından olduğunu söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası'nın taşeron işçilerle yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili önerilerinin olduğunu aktaran Promet, şunları kaydetti:

"Taşeron sisteminin Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın ortadan kaldırılacak olması önemli bir adımdır. Bu durumu olumlu bularak, destekliyoruz. Kamu kurumlarına bağlı iş yerlerinde yıllardır taşeron şirketler yanında çalışan işçilerin bugünden sonra da 'işçi' statüsünü koruyarak çalışmalarına devam etmelerini talep ediyoruz. Taşeron işçilerin işçi statüsünde çalışmalarına devam etmelerini sağlayacak yasal düzenlemelerle ilgili hazırlık süreçlerinin başta işçi sendikaları olmak üzere sosyal taraflarla görüşüldükten sonra başlatılmasının yerinde olacağına inanıyoruz."

Toplantıya, Hak-İş Konfederasyonu Edirne Temsilcisi İlhami Taşkın ve Öz Finans İş Sendikası Edirne İl Temsilcisi Serdar Tüzün de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.