Edirne

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt:

17:53 13 Nisan 2016
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt:

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Yunanistan ve Bulgaristan konsoloslarıyla iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, "İş adamlarımızın önünü açmak adına ciddi çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Zıpkınkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirneli iş adamlarının Bulgaristan'da tarım ve ticaret yaptığını söyledi.

Geçmişte iş adamlarının Yunanistan Konsolosluğundan aldığı Schengen vizesiyle Bulgaristan'a gitmeyi tercih ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu konuda Bulgaristan eski konsolosuyla duran ilişkiler yeni konsolosla bir hareket ve ivme kazandı. ETSO'nun yaptığı çalışmalar neticesinde başarılı bir kazanç. Genelde iş adamları Schengen vizesiyle yurt dışına gidiyordu. Bu yeni dönemde vizelerin kolaylaşması sebebiyle artık iş adamlarımız Bulgar vizesiyle gidebilecekler."

Recep Zıpkınkurt, "Bulgaristan'a sık gelip gidiyorsanız Bulgaristan vizesi alarak kullanın, Yunan vizelerini de Schengen ülkelerinde kullanın. Çünkü vizeniz bittiğinde Yunanistan bu duruma çok dikkat ediyor. Konsoloslarımızla iyi ilişkiler içerisindeyiz. İş adamlarımızın önünü açmak adına ciddi çalışmalar yapıyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.