Edirne

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

17:03 27 Nisan 2016
Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "5-6 Mayıs tarihindeki Kakava Şenlikleri iptal olmayacak. Terörün istediği korku yaratmak, panik yaratmak, psikolojik etki yaratmak. Bunları yaparsak o zaman teröre prim vermiş olmaz mıyız" dedi.


Başkan Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan "Kakava Şenlikleri"nin iptali gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Kakava Şenlikleri'nin çok köklü bir geleneğe sahip olduğunu hatırlatan Gürkan, “Kakava zaten bahar bayramı, baharı karşılamak için kutluyoruz. Benim iptali konusunda hiçbir açıklamam olmadı. Kakava'yı halk kutluyor. Dolayısıyla vatandaşın yaptığı bir şeyi siziz iptal etmeniz zaten söz konusu olamaz" dedi.

Türkiye’de meydan gelen terör olaylarına karşı birlik çağrısı yapan Gürkan şöyle devam etti:

"Terörün isteğini yerine getirmemeliyiz. Terörün istediği korku yaratmak, panik yaratmak, psikolojik etki yaratmak. Bunları yaparsak o zaman teröre prim vermiş olmaz mıyız. Biz zaten güvenlik önlemleri çerçevesinde tabii ki Emniyet Müdürlüğümüzle görüşeceğiz. Bu törenleri yapmamız emniyet tedbirlerini almamıza mani değil. Emniyet birimlerimiz Edirne’de gayet başarılı ve etkili çalışıyor. Onlar gerekli tedbirleri alacaklar bizde vatandaşlarımızla hep birlikte Kakava’yı kutlayacağız.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.