Edirne

Edirne'de bebek ölüm hızı her geçen yıl azalıyor

17:24 29 Nisan 2016
Edirne'de bebek ölüm hızı her geçen yıl azalıyor

Nitelikli sağlık hizmetine ulaşılması açısından ilk 10 kentin içerisinde yer alan Edirne'de bebek ölüm hızı her geçen yıl azalıyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2015 yılına ilişkin bebek ölüm istatistiklerine göre, en düşük il binde 3,8 ile Bartın, binde 4,6 ile Kırklareli, binde 5,2 ile Rize ve binde 5,4 ile Edirne oldu.

Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebek ölüm oranının o şehrin gelişmişlik düzeyini gösterdiğini söyledi.

TÜİK verilerine göre bebek ölüm hızının en düşük olduğu dördüncü ilin Edirne olduğunu kaydeden Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Bebek ölüm hızı neden ilimizde son iki yılda bu kadar hızlı düştü? Özellikle son iki, üç yıl boyunca ilimizde ve bölgemizde yapılan yeni yatırımlar. Yeni doğan yoğun bakımlarının teknik ve donanımsal olarak eksiklikleri giderildi. Aile hekimlerimiz başta olmak üzere kadın doğumcularımız ve diğer hekimlerimiz gebeler ve gebe adayları üzerinde eğitimler yaptı. Erken doğum olayları engellendi."

Kişioğlu, TÜİK verilerine göre Edirne'nin nitelikli sağlık hizmetine ulaşılması açısından Türkiye'de 9. sırada yer aldığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.