Edirne

Keşan'da inşaat sektörü iş kollarına yeterlilik sınavı yapılacak

09:17 05 Mayıs 2016
Keşan'da inşaat sektörü iş kollarına yeterlilik sınavı yapılacak

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, inşaat sektöründeki iş kollarında mesleki yeterlilik belgesi alınması için odada sınav yapılacağını belirterek, bunun için en az 10 başvuru beklediklerini söyledi.

Alioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe çalışanların istenen belgeleri alarak iş yapabileceğini söyledi.

Yüksel Alioğlu, 26 Mayıs'ta çıkan yasayla belgelerin belirlendiğini dile getirerek, "Odamızın özverili girişimleriyle Keşan Ticaret ve Sanayi Odasında tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların mesleki yeterlilik belgesi almaları için sınavlar organize edeceğiz. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda yer alan ve belge zorunluluğu getirilen 48 meslek dalından 12'si için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan Merkezi Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ ile görüşüldü. Her meslek dalı için en az 10 başvuru olduğu takdirde sınavlar yetkililer tarafından odamızda gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Sınavlara katılacakların istenen belgelerle KTSO'ya başvurması gerektiğini belirten Alioğlu, şunları kaydetti:

"Yeni yasa müteahhitlere de yaptırımlar uyguluyor. Belgesiz elaman çalıştırmanın suçu çok daha ağır olacak. Bu konuda müteahhitlerimize de büyük iş düşüyor. Bir an önce çalışanlarına belge aldırmalarını tavsiye ediyorum. Sınavı düzenlenecek dallar ahşap, kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu, iskele kurulum elemanı, sıvacı, duvarcı, asansör bakım ve onarımcısı, metal sac işlemeci, metal sac işlemeci, CNC programcısı şeklindedir. Yasa gereği belgenin masrafı ve sınav ücreti 31 Aralık 2018’e kadar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak ve belge almaya hak kazananların hesaplarına geri yatırılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.