Edirne

TÜ'de rektörlük seçimine doğru

12:48 06 Mayıs 2016
TÜ'de rektörlük seçimine doğru

Trakya Üniversitesi (TÜ) rektör adayı TÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, saygın bir üniversite olmanın uluslararası yüksek öğretim ilkelerinin uygulanması ve ulaşılabilir, adil, hesap verebilir, ilkeli bir yönetim anlayışı ile mümkün olacağını belirtti.

Tabakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yeni dönem için değerli bir görev olarak gördüğü rektörlüğe aday olduğunu belirtti.

Amacının TÜ’yü hak ettiği düzeye taşımak olduğunu ifade eden Tabakoğlu, "Bilindiği üzere saygın bir üniversite olmanın yolu, uluslararası yükseköğretim ilkelerinin uygulanması ve ulaşılabilir, adil, hesap verebilir, ilkeli bir yönetim anlayışı ile mümkün kılınmaktadır." dedi.

Bu değerler ışığında üniversiteyi bilimsel, idari ve mali yönden etik değerlerle hak ettiği düzeye çıkarmanın en önemli amacı olacağını bildiren Tabakoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Saygın, nitelikli ve tercih edilen bir üniversite için, şehrimize katma değer katan bir üniversite için, toplumun ihtiyaçlarına duyarlı ve şehirle barışık bir üniversite için, sorunlara çözüm ve kaynak yaratan bir üniversite için, çalışanları ve şehri ile özdeşleşen bir üniversite için, Balkanlar’a açılan sözde’ değil özde üniversite için, var olan bütün değerlerini harekete geçirmiş bir üniversite için 'ben' değil 'biz' diyen yönetim anlayışında bir üniversite için, huzurlu çalışma ortamı olan bir üniversite için, bu önemli ve değerli süreçte öğretim üyelerimizin, kurumsal çalışanlarımızın ve kamuoyunun desteklerini beklemekteyim ve rektörlük seçimimizin üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.