Edirne

Sigara bırakmayı kolaylaştıran bitki: sarı kantaron

14:12 20 Mayıs 2016
Sigara bırakmayı kolaylaştıran bitki: sarı kantaron

Sarı kantaron bitkisinin tiryakilerin sigarayı bırakmalarını kolaylaştırdığı bildirildi.

Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 9. Uluslararası Katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresi ve 3. Tamamlayıcı Tıp Sempozyumu'na katılan Dr. Asuman Kaplan Algın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, psikolojik rahatsızlıklarda sarı kantaron bitkisinden birinci basamak destek maddesi olarak faydalanıldığını söyledi.

Algın, sarı kantaronun antidepresan etkisiyle rahatlık ve sakinlik verdiğinin altını çizdi.

Sarı kantaronun sigara bırakma sürecinde kullanılabileceğini, nikotinle savaşta sarı kantarondan yararlanılarak daha sakin ve rahat geçirebileceğini belirten Algın, ''Sigara sadece organik değil, psikolojik bağımlılıkta yapar. Sigara bırakma sürecinde nikotin gelmediği için vücudun birtakım tepkileri olur. Sersemlik, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, agresiflik gibi bunların hepsiyle ilgili hastanın baş etme sürecinde antidepresan etkisinden faydalanarak tedavi sürecinde uygulanmaktadır." dedi.

Asuman Kaplan Algın, sarı kantaronun çocukların hiperaktivite bozukluklarında ve migren tedavisinde de sakinlik vermesiyle etkili olduğunu belirtti.

Almanya'da tedavi destek ürünlerinin içerisinde sarı kantaronun en sık reçete edilen ürün olduğunu vurgulayan Algın, ''Sağlık Bakanlığı sertifikasına sahip ürünlerin tercih edilmesi, hangi menşeden geldiği ve iyi tarımla elde edilip edilmediğinin bilinmediği ürünlerden uzak kalmak gerekiyor. Çünkü tedavi için kullanırken hastamızı zarar verebiliriz.O yüzden doktor kontrolünde olması ve ürünlerin çok akılcı bir şekilde seçilmesi gerekmektedir." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.