Edirne

"Simülatörlü Eğitimle Profesyonel Operatörlük" projesi tamamlandı

10:55 26 Mayıs 2016
"Simülatörlü Eğitimle Profesyonel Operatörlük" projesi tamamlandı

"Simülatörlü Eğitimle Profesyonel Operatörlük" projesinin kapanış toplantısı Edirne'nin Meriç ilçesinde yapıldı.

Meriç Halk Eğitim Merkezince yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin toplantısı, Halk Eğitim Merkezinin toplantı salonunda düzenlendi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, eğitilmiş nitelikli iş gücüne ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğunu söyledi.

Eğitimin çeşitli özelliklerle taçlandırılması gerektiğini dile getiren Şahin, "Günümüzde liseden veya üniversiteden mezun olmak tek başına yeterli olmuyor. Eğitiminizi bazı ek özelliklerle taçlandırmamız gerekiyor. Mesela bir yabancı dil öğrenmeniz, bazı alanlarda çalışarak ve araştırarak derinleşmek gibi. Bugün ülkemiz kalifiye olmayan iş gücü cennetidir. İş gücünü nitelikli hale getirmek için biz de çalışıyoruz.'' diye konuştu.

İş gücüne nitelik katan ve hayat boyu öğrenmenin tüm yaş gruplarında sağlanmasının önünü açan projelere destek verdiklerini kaydeden Şahin, ''Meriç Halk Eğitim Merkezi 12 insanımızı bu projeyle meslek sahibi yaptı. İş makinesi kullanmayı öğrenen bu arkadaşlarımız inşaat ve tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu elemanlar olacak. Yine bu simülatörle iş ve meslek sahibi olacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Projenin bütçesinin 175 bin 286 lira olduğu belirtildi.

Toplantıya Meriç Kaymakamı Ali İhsan Başak, Belediye Başkanı Nihat Yörük ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Ocak katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.