Edirne

Minibüsçü esnafı zam istiyor

16:49 26 Mayıs 2016
Minibüsçü esnafı zam istiyor

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, maliyet girdilerinin arttığına dikkat çekerek şehiriçi ulaşıma zam yapılmasının zaruriyet haline geldiğini söyledi.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, "Ulaşım ücretlerinin güncellenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Edirne Belediye Meclisince belirlenen son fiyat tarifeleri üzerinden, geçen süre zarfında işletme maliyetleri olan yedek parça, yazlık-kışlık lastik, sanayi bakım onarım, Bağkur primleri, SGK primleri, Akaryakıt fiyatları, Belediye harçları,zorunlu trafik sigorta primleri gibi artışlardan dolayı Minibüs ücretlerine düzenleme yapılması gereği doğmuştur.

2013 yılından bu güne kadar, gider kalemlerinde Üfe/Tüfe oranında yüzde 35’lik bir artış olması nedeniyle, toplu taşıma araçlarının fiyat tarifesinin güncellenmesi zorunlu hale gelmiştir. Minibüsçü esnaflarımızın da hizmetin devamı için yolcu taşıma ücret tarifelerinde yeniden düzenleme yapılması için gerekli çalışmalar odamızca yapılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.