Edirne

''Sütün faydaları saymakla bitmiyor''

17:06 26 Mayıs 2016
''Sütün faydaları saymakla bitmiyor''

Çocukların ve hamile kadınların günde 3-4 su bardağı, yetişkinlerin ise 2-3 su bardağı süt tüketmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğu belirtildi.

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi Diyetisyeni İlke Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, sütün çocukların büyümesindeki önemine dikkat çekti.

Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden güçlü olabilmesi, bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin çokluğuyla doğrudan ilişkili olduğunu ifade eden Yalçın, çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmeleri gerektiğini belirtti.

Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda büyüme ve gelişmenin hızlı olduğunu aktaran Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti.

''Bu sebeple besin ögelerine olan gereksinimleri yaşamın diğer dönemlerine göre daha fazladır. Süt içerdiği A vitamini, riboflavin, kalsiyum, fosfor gibi besin ögelerinden dolayı beslenmemizin vazgeçilmez ögesidir. Süt ve süt ürünleri eksik tüketildiğinde osteoporoz gibi kemik hastalıkları, A vitamini eksikliğine bağlı olarak göz sağlığı problemleri, diş çürükleri gibi sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Kemiklerimiz 30 yaşına kadar kalsiyum depolar, 30 yaşından sonra kalsiyum depolamasından daha çok kemiklerde kalsiyum yıkımı görülür. Faydaları saymakla bitmeyen sütü çocuklarımızın ve hamile bayanlarımız günde 3-4 su bardağı, yetişkinlerimizin ise 2-3 su bardağı tüketmesi gerekmektedir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.