Edirne

"40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar" sergisi

17:57 28 Mayıs 2016
"40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar" sergisi

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosluğu ile Edirne Belediyesi işbirliğinde "40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar" sergisi açıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Sanayi ve Ticaret Odasındaki açılış öncesi yaptığı konuşmada, Edirne'nin hem Bulgaristan hem Yunanistan sınırında yer alan bir serhat şehri olduğunu anlattı.

Ülkelerin egemenlikleri için sınırları olması gerektiğini belirten Gürkan, "Ama iyi komşuluk ilişkilerinin, kültürün, dostluğun ve gönüllerin sınırları olmaz, bunlara sınır koyamazsınız. Biz Türkler, Bulgar ve Yunan komşularımızla bugüne kadar olan tarihi ilişkilerimizi bundan sonra da daha da geliştirerek sürdürmeye kararlıyız." diye konuştu.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev ise "40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar" belgesel sergisinin birçok ülkede açıldığını söyledi.

Bulgar kurumları ve Edirne Belediyesi arasındaki ilişki doğrultusunda etkinliklerin devam edeceğini aktaran Vılçev, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Sofya-Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Tarihi Mirasın Korunması Alanında Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Valeria Fol da Trakların tarihi geçmişini anlattı.

Sergide, M.Ö 4. yüzyıldan bugüne kadar bulunan eserlerin fotoğrafları, açıklamalarıyla 40 bilgi panosu halinde şövale üzerinde sergilendi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne'deki Bulgar Sveti Georgi Kilisesi Rhibi Aleksandır Çıkırık, Yunanistan ve Bulgaristan'dan birçok kişinin ziyaret ettiği sergi hafta boyunca gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.