Edirne

TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin:

10:06 31 Mayıs 2016
TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin:

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ'ın nisan ayında 60,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölge illeri arasında en yüksek ihracat yapan il olduğunu bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ihracat rakamlarının yayınlandığını belirterek, "Tekirdağ nisan ayında 60,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölge illeri arasında en yüksek ihracat yapan il oldu." dedi.

Şahin, şunları kaydetti:

"Aynı dönemde Kırklareli ihracatındaysa bir önceki yıla göre 46 milyon dolarlık düşme meydana gelmiştir. Edirne, nisan ayında 2,7 milyon dolar, ocak-nisan döneminde 11,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatı 2,4 milyon dolar azalmıştır. Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızdaysa nisan ayı itibariyle Edirne'nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu görüyoruz. Bulgaristan'ı Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Tayland takip etmiştir. Kırklareli'nin nisan ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülkeyse İspanya olmuştur. İspanya'yı Çin, Hollanda, Ukrayna ve Angola izlemiştir. Tekirdağ'ın nisan ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeyse Almanya olmuştur. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkat çekmektedir. Bölgemizde nisan ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini incelediğimizde Tekirdağ'da 59, Kırklareli'de 14, Edirne'deyse 22 şirket kurulduğunu, Tekirdağ'da 3, Edirne'deyse 1 şirketin kapandığını görüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.