Edirne

"Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi"

17:08 07 Haziran 2016
"Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi"

Ford Otosan, Uçan Süpürge ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen, "Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi" kapsamında Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde öğrenci, öğretmen ve velilere meslek seçimi ile toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi.

Ford Otosan Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Koordinatörü Gülsünay Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin sektöre ve memlekete hizmet ettiğini söyledi.

81 ilde 8 bin 100 kız öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Uysal, "Projede amacımız meslek seçiminde kız öğrencilerinin karşılaştığı toplumsal cinsiyet kalıplarının kırılması. Dolayısıyla bu tamamen bir cesaretlendirme projesidir. Biz illere gidiyoruz ve ulaştığımız kız öğrencilere, 'mühendis olmak istiyorsanız önünüzde bir engel yok' diyoruz. Bunu Uçan Süpürge'den toplumsal cinsiyet ve PDR uzmanları anlatıyor." diye konuştu.

Kız öğrencilere gelecekleri açısından meslek seçiminin önemli olduğunu anlattıklarını ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Projenin en can alıcı noktalarından biri de biz illere Ford Otosan'ın gönüllü mühendislerini götürüyoruz. Şu anda bu projeye destek olan 300 tane gönüllü mühendis var. Bu yıl 20 tane ili dolaştık. Kadın mühendislerimiz öğrencilere 'ben istedim ve mühendis oldum' dedi. Erkek mühendis de 'ben kadınlarla çalışıyor ve aynı işi yapıyorum, mesleğin cinsiyeti yoktur' dedi. Bu mesajın biz en doğru olarak bu şekilde verileceğine inandık. Projede, lise birinci sınıf öğrencilerine uyguladığımız bu eğitimlere kovan günü diyoruz. Kovan günlerinde kız-erkek bir arada lise bir öğrencileriyle daha sonra da kız örencilerle görüşüyoruz. Kovan günlerinde öğrencilerin velileri ve öğretmenlerle de görüşüyoruz."

Projeye ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Uysal, Ford Otosan'ın projede eğitim alan ve üniversitede mühendislik okuyacak kız öğrencilere staj konusunda yardımcı olacağını dile getirdi.

Uçan Süpürge Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi Koordinatörü Özlem Başdoğan, projeden hem kadınların hem de otomotiv sektörünün yararlanacağını belirtti. Ford Otosan, Uçan Süpürge ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğinde projenin hayata geçirildiğini hatırlatan Özdoğan, kamu, özel sektör ve sivil toplumun bir arada proje yapmasından gurur duyduklarını kaydetti.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da proje kapsamında hem kadın hem de erkek mühendislerin mesleğin inceliklerini öğrencilere anlatılmasının önemli olduğunu vurguladı. Projenin kız çocuklarına üniversiteye gidene kadar eğitim takibinde bulunduğunu dile getiren Özcan, "Şu an bu eğitimler 9. sınıf öğrencilerine verildi. Üniversitede mühendislik alanındaki kız öğrencilerimize kurumsal staj imkanı sağlanıyor. Oradaki başarı durumuna göre istihdama yönelik avantaj sağlayabiliyorlar. Eğitimlerin sonunda öğrencilerin çoğunluğu mühendisliği tercih edeceğini söyledi." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.