Edirne

Edirne'de şehiriçi ulaşıma zam talebi

09:44 12 Haziran 2016
Edirne'de şehiriçi ulaşıma zam talebi

Giyik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulaşımda son yapılan artışın ardından minibüsçü esnafının girdilerinde artışlar yaşandığını ve bunları karşılamak için zam talep ettiklerini söyledi.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, artan maliyet girdilerinden dolayı şehiriçi ulaşımda zam talebinde bulunduklarını belirtti.

ETUS ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak Edirne Belediye Meclisine dilekçe verdiklerini ifade eden Giyik şunları kaydetti:

“Niye zam talebinde bulunduk? Sonuçta biz de masrafı olan bir takım ihtiyaçları olan insanlarız. Özellikle asgari ücrete gelen artışın da bize kişi başı masrafları var. Ne kadar mazotun düştüğünü iddia eden vatandaşlarımız olsa da şu anda mazot inanılmaz artışına devam ediyor. Sadece mazot veya asgari ücret de değil, araçların sigortası, kaskosu, lastiği, amortismanı gibi bir sürü giderlerimiz var, saymakla bitiremeyiz. O nedenle zam yapmamız gerekiyordu. Kaldı ki yatırımlarımız devam ediyor. Yeni sezona, yani ocak ayına kadar yeni araçlar düşünüyoruz. Bu yüzden maliyetleri karşılayabilmemiz için zam talebinde bulunduk.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.