Edirne

Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

22:53 14 Haziran 2016
Şehit aileleri ve gaziler iftarda bir araya geldi

Edirne Belediyesi tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki bir tesisin restoranında düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerle her ramazan ayında bir araya geldiklerini söyledi.

Yedikleri ekmeği, içtikleri suyu paylaştıkları için şehit aileleri ve gazilere minnettar olduklarını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Şehit ailelerimizle gazilerimizle birlikte açtığımız iftarın, içtiğimiz suyun, yediğimiz her bir lokmanın ayrı bir tadı, kıymeti ve değeri var. Sağ olunuz, var olunuz. Az önce dolaşırken şehit ailelerimiz, 'başkanım bu iftar için size teşekkür ediyoruz' dediler. Gazilerimize, şehitlerimizin çok değerli ailelerine bu ülke için bu vatan için bu millet ve bu bayrak için teşekkür ediyoruz. Biz sizin hakkınızı ne yapsak ödeyemeyiz. Neyi versek ödeyemeyiz. Sizler bizim en az ama en az kendi ailelerimiz kadar yakın hissettiğimiz ve yakın olduğumuz insanlarsınız. Yüreğimiz her daim sizlerle.

Bu ramazanda da sizlerle beraber olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ediyorum ve hepinizi Kadir Gecesi'nde Saraçlar Caddesi'nde düzenleyeceğimiz geleneksel iftarımıza bekliyoruz. 1 Temmuz'da Kadir Gecesi'nde Edirne'ye dışarıdan misafirlerimizin geleceği 10 bin kişilik iftarımızı vereceğiz."

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ise lokmaların paylaşıldıkça çoğaldığını söyledi. Vatan için canlarını veren şehitlerin ve kahraman gazilerin hakkının ne yapılsa ödenemeyeceğini ifade eden Çiftçi, şehit aileleri ve gazileri iftarda bir araya getiren Gürkan'a teşekkür etti.

İftara, kentteki bazı mahallelerin muhtarları da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.