Edirne

Türkiye ve Bulgaristan Gümrük Müsteşarları Toplantısı Kapıkule'de yapıldı

14:48 17 Haziran 2016
Türkiye ve Bulgaristan Gümrük Müsteşarları Toplantısı Kapıkule'de yapıldı

Türkiye ve Bulgaristan Gümrük Müsteşarları Toplantısı Edirne'de yapıldı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı başkanlığında Kapıkule Sınır Kapısı VİP Salonu'ndaki toplantıya, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Köseoğlu, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu, Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürü Hacı Hasan Murat Özsoy ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Lütfü Kop'tan oluşan heyet ile Bulgaristan Gümrük Müsteşarı Rozalia Dimitrova, Müsteşar Yardımcısı Borislav Borissov, Gümrük İstihbarat ve Araştırma Müdürü Sergey Nakov, Tarife Politikası Müdürü Kaya Garabedian, Gümrük Rejimi ve İşlemleri Müdürü Latinka Yankova, Uluslararası İlişkiler Müdürü Marina Popova, Burgaz Gümrük Bölge Müdürü Valeri Stefanov, Burgaz Gümrük Bölge Müdür Yardımcısı Krasimir Futchedzhiev katıldı.

Toplantıda ortak transit rejimi, sınır kapılarında işbirliği, yaz döneminde karşılaşılacak yoğunluğu en aza indirmek ve karşılıklı idari yardım kapsamı hakkında işbirliği konuları ele alındı. Görüşmede Türk - Bulgar gümrükleri arasındaki işlemlerin daha hızlı, kolay ve güvenli yürütülmesi, kaçakçılıkla etkin mücadele, yaklaşan gurbetçi sezonu öncesi yapılacak ortak çalışmalar ve işbirliği noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyet, önce Bulgaristan Gümrük kapısı Kapitan Andreevoya geçerek tır peronlarında, daha sonra da Kapıkule Gümrük sahasında yolcu peronlarında incelemelerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir'i de makamında ziyaret etti. Aşçı, Edirne'deki görevine geçen hafta başlayan Özdemir'e hayırlı olsun dileklerini iletti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.