Edirne

Babalar Gününe doğru

17:09 17 Haziran 2016
Babalar Gününe doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm babaları yaklaşan Babalar Günü dolayısıyla tebrik etti.

Belediye Başkanı Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Babalar Günü’nün her yıl Haziran ayının 3. Pazar günü kutlandığı ve babaların cesaretin sembolü olduğunu ifade etti.

Çocukların hayata hazırlanmasında gelecek kaygılarının giderilmesinde anne ve babaların yerinin asla doldurulamayacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Evladı için, yuvası için daima ayakta kalan; ailesi için tüm fedakarlıkları göze olan babalarımızın kıymetini bilmeli, onlara duyduğumuz sevgiyi her daim dile getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit babaları başta olmak üzere, rahmetli babamı ve hayatını kaybeden tüm babaları minnet, saygı ve şükranla anıyor, tüm babalara evlatlarıyla birlikte sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum."


- Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.

Zıpkınkurt yaptığı yazılı açıklamada, Türk toplumunun en önemli unsuru olan sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerlere dayanan güçlü aile yapısının korunmasında babaların büyük rolü olduğunu ifade etti.

Babaların hayattaki en büyük öğretmenler olduğunu aktaran Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Babalar, bizlere öğrettiği dürüstlük, yardımseverlik ve doğruluk ilkeleri, ömrümüz boyunca sahip olduğumuz en önemli değerlerimizdir. Öncelikle şehit babalarımıza minnet ve saygılarımı ileterek, bütün babaların Babalar Günü'nü yürekten kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum."


- CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, tüm babaların Babalar Günü'nü tebrik etti.

Milletvekili Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamdaki ilk yol gösterici babaların çocukların yetişmesinin kaynağı olduğunu ifade etti.

Babaların çocukları ile mutlu, huzurlu bir barış ortamında yaşamaları gerektiğini kaydeden Bircan, "Babalar Günü'nde bir sürü evladın babalarının şehit olması nedeniyle babasız kalmasının üzüntüsünü de daha derinden hissediyoruz. Yaşanılacak bir Türkiye’de Babalar Gününü kutlamak dileğiyle tüm babaların babalar gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.