Edirne

Yaz Kuran Kursları başladı

15:52 21 Haziran 2016
Yaz Kuran Kursları başladı

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, çocukların dini ve milli eğitimlerine katkı yapan yaz kuran kurslarında eğitimin başladığını belirtti.

Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz kuran kurslarının bu yılki temasının ‘Gel bu yaz gönlüne Kuranı yaz’ olduğunu söyledi.

Çocukların camileri şenlendirdiğini ifade eden Eroğlu şunları kaydetti:

"Çocuklarımız camilere gelmeye başladı. Tabiri yerindeyse camilerimiz çiçek açtı. Her yaştan çocuğumuz camilerde buluştu. Bizde kuran ayı olan ramazanda çocuklarımıza kuran öğretmek istiyoruz. 2 ay süre boyunca din görevlilerimiz evlatlarımız için hazırlar. Kurslarda evlatlarımızın dini bilgilerini arttırmaya yönelik kuran ve siyer gibi dersler vereceğiz. Aynı zamanda diğer zamanlarda milli konuları da çocuklarımıza aktarmaya çalışacağız. Bizler Edirne Müftülüğüne bağlı din görevlileri olarak çocuklarımızın eğitimi için hazırız. Camilerimiz ve her türlü materyallerimiz hazır. Ayrıca bizler camilerde unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Burada sek sek, ip atlama gibi mahalle oyunlarını tekrar öğreteceğiz. Sanal alanın etkilerinden çocuklarımızı kurtarmalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.