Edirne

Edirne'de "Dünya Yetimler Günü" iftarı

00:01 22 Haziran 2016
Edirne'de "Dünya Yetimler Günü" iftarı

İnsani Yardımlaşma Derneği Edirne Şubesi tarafından Dar-ül Hadis Camisi'nin bahçesinde iftar verildi.

Derneğin Edirne Şube Başkanı Osman Çibik, iftarda yaptığı konuşmada, dünyada çeşitli sebepler nedeniyle 400 milyonu aşkın yetim çocuğun olduğunu söyledi.

Çocukların her türlü ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşadıklarını aktaran Çibik, şunları kaydetti:

"Velisiz, sahipsiz olan çocuklarımız ise maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmekteler. Her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 bin çocuğun hayatını kaybettiği, senede 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı ve fakat teknolojik gelişmelerin daha çok sonu gelmez savaşları beslediği bir dünyada yaşıyoruz. Şu an Suriye’de 800 bini aşkın yetim yavrumuzun olduğu tahmin ediliyor. Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Somali, Afganistan, Keşmir, Arakan ve daha nice coğrafyalarda insanlığımız bir bir eriyor. Çocukları yetim bırakan devlet politikalarının ve onları istismar eden kötü niyetli yapıların son bulmasını güçlü bir irade ile istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.