Edirne

TÜ'de rektörlük seçimlerine doğru

16:20 28 Haziran 2016
TÜ'de rektörlük seçimlerine doğru

Trakya Üniversitesi (TÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve rektör adayı Prof. Dr. Erol Ulusoy, seçilmesi halinde İş dünyası ile birlikte projeler üretileceğini ve "Üniversite Konseyi" kurulacağını söyledi.

Rektör adayı Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜ rektörlüğünün onurlu ve sorumluluk isteyen bir makam olduğunu anımsattı.

Aktif ve dinamik bir rektör olacağını ifade eden rektör adayı Ulusoy, şunları kaydetti:

"Trakya Üniversitesi rektörlüğü onurlu ve sorumluluk isteyen bir makam biz bu işin sorumluluğuna talibiz. Biz makamda oturmaya değil, keşfetmeye, aktif ve dinamik bir rektör olacağımın taahütünü veririm. Rektörlük icra makamı değiş bir temsil ve organizasyon ve maestro makamıdır. Öğretim üyelerimizle bu icrayı yapacağız. Ben uluslararası yönü ilişkileri kuvvetli, gelişmişi bir bilim adamıyım TÜ’yü bu uluslararası ağın içerisine koyacağız. Avrupa’da Trakya Üniversitesi’ni bilenlerin sayısı çok artacak. Ben rektör olarak uluslararası anlaşma yapmam yetmez bunu o alandaki hocalarımızın katılımıyla yapacağız."

Rektör adayı Ulusoy, açık toplum ilkesine uygun, şeffaf, hukuk kurallarına uygun,katılımcı, iletişime açık, öğretim elemanları, öğrencileri, idari personeli mutlu bir yönetim anlayışı vaat ettiğini belirtti.

Ulusoy, TÜ’ye hukuk, veterinerlik, ziraat fakülteleriyle, çevre mühendisliği bölümünü kazandırmak amacında olduğunun altını çizerek, projelerini şöyle sıraladı:

"İş dünyası ile birlikte projeler üretilecek. 'Üniversite Konseyi' kurulacak. Uluslararası işbirliği öğretim elemanlarının bizzat ve fiili katkısı ile kurulacak. Erasmus sözleşmeleri artırılacak, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın hareketliliği için destek olunacak. Türk Cumhuriyetlerindeki Üniversiteler ile işbirliği geliştirilecek, öğrenci alımına kısıt getirilmeyecek. Online veri tabanları ve kütüphanelere erişim geliştirilecek, öğretim elemanlarımıza “El Kütüphanesi” tahsis edilecek.

Öğretim elemanlarımızın hazırladıkları projelerin desteklenmesinde azami destek ve özen gösterilecek, projeler teşvik edilecek. Bilgi ve görgülerini artırmak isteyen öğretim elemanlarımızın yurtdışı kongre ve sempozyumlara, etkinliklere katılımları, araştırma ve uygulama faaliyetleri desteklenecek. Yabancı dillerini yurt dışındaki dil kurslarında geliştirmek isteyen öğretim elemanlarımıza, Üniversitemiz bütçesi elverdiği ölçüde finansal destek verilecek. Bütün öğretim üyelerimizin bilgi ve görgülerini artırmaları için en az üç ay yurt dışına gitmelerine izin verilecek.”

- Golf sahası kuracak

Seçilmesi halinde Türkiye'de üniversite içinde bulunan ilk golf sahasını Trakya Üniversitesi’nde yapılacağını ifade eden Ulusoy, "Öğretim elemanlarımızın danışmanlığında yürütülen yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin projelerine finansal destek olanakları zorlanacak. Zorunlu ortak dersler Yüksek Öğretim Kanununa uygun olarak düzenlenecek ve uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile irtibata geçilerek Balkan Yerleşkesi içerisinde kreş ve orta öğrenim okulu açılması olanakları için uğraş verilecek" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.