Edirne

Sınır kapılarında bayram yoğunluğu

12:58 02 Temmuz 2016
Sınır kapılarında bayram yoğunluğu

Yaşadıkları ülkelerden tatillerini Türkiye'de geçirmek üzere yola çıkan yurtdışındaki Türkler ve 9 günlük bayram tatili için Bulgaristan ve Yunanistan'a giden vatandaşlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Araçların sınır kapısından yurtdışına çıkış ve yurtiçine giriş işlemleri devam ediyor.

Avusturya'dan Türkiye'ye giriş yapan Hasan Serdar, yolculuğunun iyi geçtiğini ancak Bulgar ve Sırp kapılarında beklediklerini söyledi. Bayram tatilini ailesiyle Yozgat'ta geçireceğini belirten Serdar, "Bizim kapıda sıkıntı yok. Türkiye'den çok memnunuz. Diğer ülkelerin sınırında bekledik. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

İstanbul'dan ailesiyle gelen İbrahim Kurt, bayram tatili için Bulgaristan'a gideceğini söyledi. Tatilde akrabalarını ziyaret edeceğini ifade eden Kurt, "Trafiği görüyorsunuz bayramı burada yapacağız sanırım. Ailemle yola çıktım, yanlış yol mu seçtik bilmiyorum. Sık sık Bulgaristan'a gidiyorum ama ilk defa böyle bir trafikle karşılaştım" dedi.

Bursa'dan gelen Basri Şanlı da İpsala Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk nedeniyle Kapıkule'yi tercih ettiğini söyledi. 7 günlük bayram tatilini Bulgaristan ve Yunanistan'da geçireceğini aktaran Şanlı, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Öte yandan, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarındaki yoğunluk dolayısıyla sürücüler yurtdışına çıkış yapmak için Kapıkule'yi tercih ediyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.