Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:32 02 Temmuz 2016
Edirne'den kısa kısa

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, milli tekvandocuları kabul etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ocak, makamındaki kabulde yaptığı konuşmada, Edirne'nin tekvandoda da büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Sporcuların başarısını gördükçe gurur duyduğunu aktaran Ocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu branşta elde edilen Balkan, Avrupa ve Dünya derecelerinin ardından şimdide kendilerine hedef olarak olimpiyatları koyduk. Bizler devlet olarak sporcularımızı destekleyeceğiz. Tekvando sezonunun ortasına geldiğimiz şu günlerde diğer müsabakalar öncesi tüm sporcularımıza moral ve teşvik olması amacıyla bu yıl içinde büyük başarılar elde eden sporcularımızı küçükte olsa ödüllendirmek istedik. Şehrimize gurur yaşatan bu kardeşlerimizi başta hocaları Metin Eşme olmak üzere tebrik ediyor başarılarının katlanarak artacağına olan inancımı sürdürüyorum."

Konuşmaların ardından Ocak, milli tekvandocular Emir Yumurtacı, Ege Mutlu, Derya Eşme'ye spor malzemesi hediye etti.

Eşme de Ocak'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.


-Erken evlilikleri önleme çalıştayı

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Ankara'da gerçekleşen erken evlilikleri önleme çalıştayına katıldığını bildirdi.

Dernek Başkanı Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF’in yürüttüğü çalıştaya STK'ların katıldığını belirtti.

Katılımcıların teknik bilgi ve deneyimlerini oluşturulan değişik çalışma guruplarında bilgi paylaşımında bulunduğunu aktaran Şallı,"Çalıştaya Edirne Belediyesi Aile Danışmanlığı Birim Personeli Uzman Psikolog Esra Selvi de katılmıştır. Erken evlilikler toplumsal bir sorun olmakla birlikte önlenmesi mümkün olmayan ancak azaltılması yönünde çalışmalar yapılabilecek. En önemlisi çalıştayda Edirne olarak erken evliliklerin bölgesel, kültürel farklılıklara dayanan farklı nedenleri ve sonuçlarını anlatma olanağı bulduk." ifadelerini kullandı.


-Yalçın’dan EBED’e ziyaret

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ın, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği'ni (EBED) ziyaret ettiği bildirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalçın, ziyarette yaptığı konuşmada engellilerin yaşamın parçası olduğunu kaydetti.

Engellilerin ötekileştirilmemesi gerektiğini aktaran Yalçın, "Bugün tarihe damgasını vurmuş dâhilerin bir kısmı engellidir. Bedensel engelli olmak başarmayı engellemez, aksine kamçılar." diye ifade etti.

Ziyarette Yalçın'a derneğin lokalinde yapılan mis sabunu hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.