Edirne

Bayramları yolda geçiriyorlar

11:38 05 Temmuz 2016
Bayramları yolda geçiriyorlar

Bayramın ilk gününde yurt dışına çıkmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen tırlar, yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen tır şoförleri, buruk girdikleri bayramda Türkiye'nin bir ucundan sevdikleriyle telefonla konuşarak hasret giderdi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan 10 kilometrelik tır kuyruğunda bekleyen bazı sürücüler de birbirleriyle bayramlaştıktan sonra oturup sohbet etti.

İstanbul'dan aldığı yükü Hollanda'ya götüren Murat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır şoförlerinin zamanının büyük bir bölümünün evlerinden uzakta geçtiğini belirtti.

Çoğu zaman bayramları yollarda geçirdiklerini anlatan Kara, ''Bayramlarımız yollarda geçiyor. İki gündür tır kuyruğunda bekliyorum. Tır şoförleri olarak ailemizle telefonda bayramlaşıyoruz. Tabi ki çok zor oluyor ama alıştık artık çocuklarımız için ailemiz için katlanmak zorundayız.'' dedi.

Mehmet Kara ise tır şoförlerinin bayramının yollarda geçtiğini, her bayram ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tır kuyruklarında yaşadıkları sorunlara değinen Kara, ''Bayram gelmiş, bizim halimize bakın, tıraş bile olamadık. Derler ya deliye her gün bayram, Bizimki de öyle işte.'' şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.