Edirne

Suudi Arabistan'daki patlamalar

15:59 05 Temmuz 2016
Suudi Arabistan'daki patlamalar

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, dünyanın hiçbir yerinde bu tür olayların yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki Mescid-i Nebevi Camisi'nin önünde düzenlenen bombalı saldırıyı yapanları lanetlediğini söyledi.

Müslümanlar için özel bir zaman dilimi olan Ramazan Bayramı'nda yapılan bu alçak saldırıyı kınadığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"İmansız, dinsiz insanların yapmış olduğu haince saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bunu İslam adına yaptığını iddia eden IŞİD denen bir terör örgütü mevcuttur. Bunların İslamla uzaktan yakından alakası yoktur.

- Dinsiz, diyanetsiz insanlar

Bunlar dinsiz, diyanetsiz, ne oldukları belli olmayan bir güruh. Bunlar son yıllarda türemiştir. Peygamber efendimizin beldesi kutsal ve dokunulmaz bir beldedir. Dünyanın hiçbir yerinde bu olayların yapılması doğru değildir. Özellikle peygamber efendimizin bulunduğu bir belde de bunun yapılması alçaklıktır, lanetliktir, izah edilemez bir durumdur."

- Ecdat raylara keçe döşemişti

İslam ümmetinin Hazreti Muhammed'e büyük saygı gösterdiğini aktaran Eroğlu, "Hatta atalarımız İstanbul Medine tren yolunu yaparken belli bir yakınlıkta rayların altına keçe döşemişlerdir. Buradaki amaç trenin çıkardığı sesi en aza indirgeyip efendimizin ruhaniyetinin bundan rahatsız olmamasıdır. Biz böyle insanların torunlarıyız. Bugünde kendine Müslüman diyen ve bu işi orada yapan, lanetlik insanlar, kafirler var. Bunlar kesinlikle Müslüman değillerdir. Allah’ın laneti bunların üzerinde olsun. Millet olarak bu insanları lanetliyoruz. Duamız şudur ki Rab'bim bu hainleri kahretsin" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.