Edirne

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

18:30 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne atılan bombalar kabul edilemez" dedi.

Gürkan, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının askeri darbe girişimini kınadı.

Darbelere karşı demokrasinin savunulması gerektiğinin altını çizen Gürkan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne atılan bombalar kabul edilemez. Dün akşamdan beri tüm yurttaşlar olarak ülkemizde kurulmak istenen bu karanlık tezgahı hep birlikte gördük, yaşadık, izledik. Biz yıllardır şunu söyledik; Demokrasileri yapan parlamenter sistemdir, kuvvetler ayrılığıdır. Akşam gerçekten çok üzücü bir durum yaşadık. Dün akşam bombalanan meclis Türkiye’nin üçüncü meclis binasıdır. Daha önceki iki meclis binalarımız Ulus’taydı. Kurtuluş Savaşı koşulları zamanında düşman askerinin yapmadığını, birilerinin kendi kişisel amaçlarını gerçekleştirmek adına maalesef Türk ordusunun üyeleri yaptı. En üzücü hususlardan biri budur."

-Darbeye karşı birliktelik tavrı

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı de FETÖ mensuplarının askeri darbe girişimini kınadı.

Olaylarda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Pekcanlı, "Darbeye karşı vatandaşlar birliktelik tavrı gösterdi. Ülkemizde dün sahneye konan darbe girişimine karşı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağ duyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.