Edirne

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

19:20 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Edirne Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

MTTB üyeleri, bazı siyasi partilerin ve STK'ların temsilcileri ve vatandaşlar ikindi namazının ardından Eski Cami önünde toplandı.

MTTB Edirne Şubesi Başkanı Vekili Hasan Tekin, grup adına yaptığı açıklamada, ordu içerisine sızan hainlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ismini kötüye kullanmasına MTTB'li gençlerin izin vermeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin demokrasi devleti olduğunu belirten Tekin, "Halkın oyları ile seçilmiş hükümet, cumhurbaşkanı ve millet iradesi hainlerin darbe teşebbüsüne maruz kalmıştır. Halkın millet iradesine sahip çıkması ve sokaklara çıkmasıyla hainler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Unutulmamalıdır ki kalkışma henüz sonlanmış değildir. Sadece hainler gizlenmiş fırsat beklemektedir.

Mısır'da olduğu gibi Türkiye'de de darbe gerçekleşme ihtimali hale devam etmektedir. Mısır'da ilk askeri darbe hareketi engellenmiş ikinci hareket halkın takipsizliğiyle başarılı olmuş ve seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi darbeyle indirilmiştir." diye konuştu.

Tekin, Uhud Savaşı'nda tepelerini bırakan okçular gibi olmayacaklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından "İdam geri gelsin" şeklinde slogan atan grup bir süre tekbir getirdikten sonra buradan ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.