Edirne

Keşan'da kömür denetimi

09:48 17 Ağustos 2016
Keşan'da kömür denetimi

Keşan ilçesinde, kış aylarında kullanılması planlanan kömürlerden numune alımı yapıldı.

Keşan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde hem ithal hem de yerli kömürün satışına ilişkin satış izin belgesine sahip firmalarda denetim yapıldığı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünün "Katı Yakıt Numune Alma" genelgesine ilişkin kömürlerden numune alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kömürlerin Keşan özelindeki katı yakıt kullanımına ilişkin kriterlere uygunluğu denetleniyor. Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve hava kirliliğinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, 2016-2017 kış mevsimi öncesinde kömür satışı için yetki belgesi alan firmaların satış yaptığı apartmanlardan alınan kömürler, akredite laboratuvarlara gönderiliyor. Belediye yetkilileri, Keşan’ın rahat ve temiz bir nefes alması için vatandaş odaklı çalışmaların artırarak sürdürüyor. Müdürlük yetkilileri, 12 Nisan tarihli Mahalli Çevre Kurulu kararları gereğince Keşan’da ısınma amacıyla 5 bin 800 kalorinin altında ve yüzde 1,6 kükürt değerinin üzerinde kömür kullanılmasının yasak olduğunu bir kez daha vurguladı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.