Edirne

İş makinelerinin “demokrasi nöbeti" sona erdi

14:57 17 Ağustos 2016
İş makinelerinin “demokrasi nöbeti" sona erdi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Edirne'de askeri birliklerin bulunduğu yollarda tedbiren tutulan DSİ iş makineleri, "demokrasi nöbetini" tamamlamalarının ardından bulundukları yerden kaldırıldı.

Askeri birliklere giden Karaağaç Mahallesi yolu ve Süloğlu ilçesi girişinde tedbiren bekletilen kamyon ve greyderler, Edirne Valisi Günay Özdemir’in talimatıyla bulundukları yerlerden çekildi.

AA muhabirinin Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı’dan aldığı bilgiye göre, taşkın anında Meriç Nehri'nin fazla suyunu taşıyacak olan Kanal Edirne'nin inşaatına, darbe girişiminden beri bölgede bekletilen 4 kepçe, 15 kamyonet, 3 dozer, 2 greyder ve 1 silindirle yeniden başlandı.

Geçen yıl Ağustos ayında başlanan, 70 metre genişliğinde, 7 bin 800 metre uzunluğunda ve ortalama 4 metre derinliğinde inşa edilen Kanal Edirne projesinin, kurban bayramı sonrası arttırılacak ekip ve ekipmanla iklim şartlarının izin vermesi halinde yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı devam eden kanalın, şu ana kadar 3 bin 800 metresinin tamamlandığı bildirildi.

- Son yılların en yüksek seviyesine ulaşmıştı

Meriç Nehri, önceki yıl Aralık ayında yükselmeye başlamış ve 2015 yılı Şubat ayında son 31 yılın en yüksek seviyesi olan, 2 bin 149 metreküp/saniye seviyesine ulaşarak, çevreye büyük zarar vermişti.

Ayrıca, Bulgaristan'da karların erimesi sonucu Meriç Nehri, iki defa taşkın seviyesine ulaşmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.