Edirne

EBED'e ziyaret

17:15 17 Ağustos 2016
EBED'e ziyaret

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği'ne (EBED) ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarete, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Levent Yetimoğlu, Başkan Yardımcısı Oktay Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri Şengün Yıldız, Kamuran Aladağ katıldı.

Yetimoğlu, engelli bireyler adına yaptığı çalışmalarından dolayı EBED Başkanı Dilek Kaynak'a "Örnek Olumlu Çalışma Plaketi" verdi.

Engelli vatandaşların yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Yetimoğlu, "Engellilerimizin toplum hayatında varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz engelli ya da engelsiz hepimizi zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli kardeşlerimiz ve onlara destek olan aileleri, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için çaba sarf ederken, engelsizlerin de kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin hayatlarını özgürce yaşamalarının önündeki engellerin kaldırılması toplumun tüm kesimlerinin ortak görevidir. Toplum olarak duyarlılıkla engelli vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Bunun için bize onurlu yaşam mücadelesiyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımıza destek olmak düşüyor ve engellerin kalktığı bir toplumda mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.