Edirne

Sınır kapılarında yoğunluk oluştu

14:55 18 Ağustos 2016
Sınır kapılarında yoğunluk oluştu

Tatillerinin bitmesinin ardından yaşadıkları ülkelere gitmek için yola çıkan yurt dışında yaşayan Türkler, Avrupa'ya açılan sınır kapılarında araç kuyruğu oluşturdu.

Türkiye'den otomobilleriyle çıkış yapan yurt dışında yaşayan Türkler, Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de kuyruktaki sıranın adaletli şekilde ilerlemesi ve trafiğin sağlıklı akış sağlayabilmesi için çaba harcıyor.

Nevşehir'den Fransa'ya giden İsmail Özyalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 haftalık tatilinin bir çırpıda geçtiğini söyledi. Memleketinde düğünlere de gittiğini anlatan Özyalçın, "Aileyle denize gittik, gezdik. Tatillerimizi genelde ailemizle geçiriyoruz. Geride bıraktıklarımızı özlüyoruz ancak orada da işimiz var, seneye görüşmek üzere" diye konuştu.

Edirne'den Almanya'ya giden Kadriye Başar da tatil boyunca tüm ailesiyle tüm Trakya'yı gezdiğini belirtti.

Tatili dolu dolu geçirdiklerini dile getiren Başar, "Tatilimizi her yıl memleketimizde yapıyoruz. Bu yıl zamanımızın çoğunu sahillerde geçirdik, alışveriş yaptık. Memleketimizi özleyeceğiz herkes kendine çok iyi baksın" dedi.

Adana'dan Almanya'ya giden Hikmet Baytimur ise tatilde boy bol büyüklerini ziyaret ettiğini söyledi. Tatilin çabuk geçtiğini anlatan Baytimur, "Türkiye'de her şey çok güzel. Tatilimiz de çok güzel geçti ancak bu sınır kapısındaki kuyruk olmasa daha iyi olacak. Bu sıcakta kuyrukta beklemek sürücüleri ve yanlarındaki yolcuları zorluyor" şeklinde konuştu.

Kuyrukta zaman zaman bekleyenler arasında sıra ihlali nedeniyle tartışmalar yaşandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.