Edirne

KPSS başvuruları

14:12 19 Ağustos 2016
KPSS başvuruları

Kamu Personel Seçme Sınavı 2016 (KPSS) Ortaöğretim-Önlisans sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi'nde bulunan ÖSYM Edirne Sınav Koordinatörlüğü'nde yoğun kuyruklar oluşturan adaylar, emeklerinin karşılığını görmek istediklerini söyledi.

- Adaylar umutlu

Daha önce 1999 yılında KPSS'yi girip atanamadığını söyleyen 42 yaşındaki Seda Yıldız Özok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saatlerdir bu işleri halletmeye çalışıyorum. Okul bilgilerini güncelleme gibi işlemlerim uzun sürdü. Daha önce 1999 yılında sınava girmiştim. Yeniden şansımı deneyeceğim" dedi.

Son süreçle birlikte haksızlıkların olmayacağına inandığını söyleyen Özok, "Çok haksızlıklar oldu. Ama artık herkes hak ettiğini alacaktır.Başarılı olan herkes başarısıyla bir yere gelmeli. Bizde emeklerimizin kaşılığını almak istiyoruz. Bu sene umarım sorunsuz olur" diye konuştu.

Herkesin adaletli bir sınav beklediğini anlatan Ersel Cömert ise, "Herkes işini gücünü bırakıp burada başvuru yapıyor. Adaletli ve dürüst bir sınav bekliyoruz. Bu sene bir sorun olmayacağına inanıyorum" dedi.

KPSS'ye 2010 yılında girdiğini söyleyen Cömert, "2010 yılında da KPSS'ye girdim. Ancak büyük haksızlıklar oldu o sene. Umarım bu sene herkes hak ettiğini alır" diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.