Edirne

19 Eylül Gaziler Günü

16:07 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü tarafından birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, gazilerin ve şehitlerin haklarının ödenemeyeceğini ifade etti.

Özdemir, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir iş başardığını belirterek, “Türk insanı hiçbir zaman vatanını, bayrağını, değerlerini ihmal etmemiştir. Herhangi bir şekilde tehlike altında olduğu zaman Çanakkale’de, Dumlupınar’da olduğu gibi 15 Temmuz’da da bu çabasını ve gayretini göstermiş, sonucunda başarıya ulaşmıştır” diye konuştu.

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Yavuz Kurban ise o gece Türk milleti olarak sokaklara çıktıklarını ve hainlere geçit vermediklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı önünde gazi olduğunu anlatan Kurban, konuşmasına şöyle devam etti:

''15 Temmuz’da vatandaş olarak, ülkemizin bölünmemesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıp, sokaklara çıkıp, asker kıyafeti giymiş teröristlere karşı koymaya gayret gösterdik. Sonunda da muvaffak olduk.''

Programa, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, kurum müdürleri ve gaziler de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.