Edirne

SGK'dan, EDESOB'a ziyaret

09:44 15 Ekim 2016
SGK'dan, EDESOB'a ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne İl Müdürü Hayrettin Karbuz ve beraberindekiler, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ'ı ziyaret etti.

Karbuz, ziyarette "Bazı Aacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgi verdi.

SGK'ya borcu olan vatandaşlara kolaylık sağlandığını belirten Karbuz, şunları kaydetti:

"Bu yapılandırmadan önce 6552 sayılı kanun ile 10 Eylül 2014 tarihinden önce tahakkuk eden borçlar yapılandırılmış ve halen taksitleri devam etmektedir. Bu defa, 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırmaya başvuramayanlar, yapılandırması bozulanlar ve yeni oluşan borçlar için 19 Ağustosta yürürlüğe giren 6736 sayılı kanunla yeni bir fırsat verilmiştir. Yeni yapılandırma bu yılın haziran ve önceki aylara ilişkindir. 30 Haziran ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik ve destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi ve idari para cezalarını kapsamaktadır.

Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 30 Haziran 2016 tarihine kadar geçen süre için Yurtiçi-ÜFE aylık değişim oranları ve gecikme zammı gibi alacakların tahsilinden vazgeçilmektedir."

EDESOB Başkanı İnağ da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, SGK çalışanlarına başarı diledi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.