Edirne

Boşnakça ve Arnavutça eğitimine TÜ'den destek

13:56 22 Ekim 2016
Boşnakça ve Arnavutça eğitimine TÜ'den destek

Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında, sınıflarda seçmeli olarak verilecek Boşnakça ve Arnavutça derslerinin, müfredat ve ders kitaplarının oluşturulmasına yönelik protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, törenin ardından yaptığı konuşmada, protokolün kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti.

Balkan ve Türk medeniyetlerinin zaman içinde iç içe geçtiğini vurgulayan Gençoğlu, ''Onlarda Türkçe seçmeli ders olarak verilerek 6 bin öğrencinin Türkçeyi öğrenmesi bizi memnun etti. Bu protokolle biz de Boşnakça ve Arnavutçayı seçmeli ders olarak vereceğiz ve böylelikle bu medeniyetler yeniden ortak noktada buluşacaklar." dedi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, Edirne'nin Balkanlar'a açılan kapı ve geçiş güzergahı olduğunu vurguladı.

Üniversite olarak misyon ve vizyonlarının Balkanlar olduğunu ifade eden Tabakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Üniversitemizde bulunan Balkan Araştırma Üniversitesi Türkiye’de tek. Aynı zamanda ülkemizde Boşnakça ve Arnavutça dil eğitimi bir tek üniversitemizde verilmektedir. Orada konuşulan diller bizim temel hedefimizdir. Bu nedenle Boşnakça ve Arnavutçanın seçmeli ders olmasını önemli buluyoruz. Materyalleri hazırlamak bizim için onur. Bu iki dilin seçmeli ders olması hem öğrencilerimiz için hem de Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta yaşayan vatandaşlar için bir iş imkanı olacaktır.''

İmzalanan protokol kapsamında, 6, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli olarak verilecek Boşnakça ve Arnavutça derslerinin müfredat ve ders kitaplarının Balkan Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Arnavut Dili ve Edebiyatı ile Boşnak Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları tarafından oluşturulacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.