Edirne

Cumhuriyet 93 yaşında

17:03 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Keşan ilçesinde törenle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Keşan Kaymakamı Nuri Özder, tebrikleri kabul etti.

Ardından Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Kurmay Albay Şükrü Bilir, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanında vatandaşları selamladı.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Özder, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin cumhuriyet sayesinde Türkiye'nin evrensel hukuk prensipleriyle buluştuğunu söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Özder, "Cumhuriyetin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, öz güveni gelişmiş üretken bireyler yetiştirmektir. 15 Temmuz günü milletimizin iradesine, devletimizin bütünlüğüne, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yönelik büyük saldırı olmuştur. 15 Temmuz'da, milletimiz büyüklüğünü bir kez daha göstermiştir. Büyük Türk milleti, cumhuriyeti kuranlara ve onu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır." diye konuştu.

Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesinin ardından, öğrenciler ve askerler geçiş yaptı.

Öte yandan, törende 78 yaşındaki Ferhat Ertürk'ün Atatürk Anıtı'na getirdiği çiçekleri sunması vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Ertürk, bahçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel çiçek yetiştirdiğini ve bugün çiçekleri sunmaktan dolayı gurur duyduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.