Edirne

Ötüşünden çok fiyatıyla dikkat çekti

14:35 04 Kasım 2016
Ötüşünden çok fiyatıyla dikkat çekti

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki tarım fuarındaki cins tavuk ve horozlar fiyatlarıyla dikkat çekti. Cüsseli görünüşleriyle dikkat çeken tavuk ve horozlar 70 ile 100 avro arasında satışa sunuldu.

Edirne Ticaret Borsası (ETB) üyeleri Uluslararası Romanya Tarım Fuarına katıldı.

Romanya’daki sanayi ve ticaret odaları ile Romexpo tarafından organize edilen bağcılık, bahçe, tarım ve hayvancılık ürünlerinin yer aldığı Indagra Fuarı Bükreş’te açıldı.

ETB Başkanı Özay Öztürk başkanlığında Marasti Bulvarındaki fuara gelen 165 kişilik Edirne heyeti tarımdan, hayvancılığa, bağcılıktan, bahçeye pek çok yeni ekipmanın sergilendiği stantları gezdi, ilgilerini çeken ürünler hakkında bilgi aldı.

Öztürk, modern tekniklerin sunulduğu fuar ziyaretlerini önemsediklerini söyledi.

Fuarların üretici ve ürünün alıcısını buluşturması açısından önemli olduğunun altını çizen Öztürk, "Tarım ve hayvancılığın önemli merkezi Edirne'de, modern anlamda yürütülen tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin daha da modern anlamda ileri taşınması amacıyla üyelerimizi fuarlarla buluşturuyoruz. Gelişen ve değişen teknoloji ile buluşturuyoruz. Fuarlarda onların plan ve stratejilerine bir ilham oluyor. Romanya'daki fuarın da üreticimize katkı sağladığını düşünüyorum. Üreticilerimizin birbiriyle bu organizasyonlarda buluşması, kaynaşmaları ticari ilişkilerine de olumlu yansıyor." diye konuştu.

ETB Meclis Başkanı Fedai Canım da yönetim olarak üyelerini yılda 2 kere fuarlara götürdüklerini ve üyelerinden güzel dönüşler aldıklarını belirtti.Heyette, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı da yer aldı.

- Uzak Doğu'nun cüsseli tavuk ve horozları sergide

Fuarın en dikkat çekici stantları ise kümes hayvanlarının sergilendiği alan oldu.Burada Uzak Doğu menşeili tavuk ve horozlar tüylü ayakları ve cüsselerinin yanı sıra fiyatlarıyla da ilgi odağı oldu.

Cochin ırkı tavuk ve horozların fuarda 70 ile 100 avro arasında satıldığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.