Edirne

Bulgaristan'a açılan sınır kapılarındaki tır yoğunluğu

15:52 26 Kasım 2016
Bulgaristan'a açılan sınır kapılarındaki tır yoğunluğu

Bulgaristan'a açılan sınır kapılarından Kapıkule'de tır kuyruğu 11, Hamzabeyli'de 8 kilometreye çıktı.

Türkiye'den Avrupa'ya geçiş yapacak tırlara uygulanan işlem süresi, Bulgaristan tarafında yoğunluk nedeniyle uzayınca tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 11, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometreye ulaştı.

Tır şoförü Murat Dursun, AA muhabirine, tır şoförlerinin uzun zamandır sınır kapısı yolunda oluşan kuyruklar nedeniyle sıkıntı yaşadığını söyledi.

Kapıkule Sınır Kapısı'na yapılan tır parkının yetersiz kaldığını belirten Dursun, "Bu park yetmiyor. Bir park daha veya bir kapı daha istiyoruz. Bu konuyu sürekli dile getiriyoruz ancak bizimle ilgilenen yok. 20 saattir sıradayız buna bir çözüm üretilmesini rica ediyoruz" dedi.

Tır şoförü Latif Şişman da tır şoförlerinin uzun yola gittiğini ancak kuyruklar nedeniyle uykusuz kaldığını dile getirdi.

Sınır kapısından mazot almak isteyen araçların kuyruklara neden olduğunu anlatan Şişman, "Buraya çok güzel yatırım yapmışlar. Avrupa'nın en iyi gümrük sahası bizimki. Ama maalesef içeri girdiğimizde evrak yaptırmamız 15 dakika mazot almamız ise 2-3 saat sürüyor. Benim gördüğüm mazot pompaları bulunduğu yerden kaldırılır ve o bölümde daha hızlı çalışılırsa kuyruklar azalacaktır" diye konuştu.











YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.