Edirne

Kıbrıs gazisi 15 Temmuz şehitlerinin anısını yaşatıyor

14:04 27 Kasım 2016
Kıbrıs gazisi 15 Temmuz şehitlerinin anısını yaşatıyor

Edirne'de müteahhitlik yapan 62 yaşındaki Kıbrıs gazisi Ahmet İsmailoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyan şehitlerin anısını, son yaptığı apartmana ''15 Temmuz Şehitler Apartmanı'' ismini vererek yaşatıyor.

Edirne Muharip Gaziler Derneği ikinci başkanı da olan İsmailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatmak için inşa ettiği apartmana bu ismi verdiğini söyledi.

Şehit ve gazilerin unutulmaması gerektiğini ifade eden İsmailoğlu şunları kaydetti:

''Herkeste olduğu gibi benim de içimde vatan, millet ve bayrak sevgisi var. Ülkemin bir karış toprağı için her zaman ölmeye hazırım. 15 Temmuz'da ihanet çetelerinin yaptıklarını unutmadık. O gece onlarca vatandaşımız şehit oldu. Onları unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bundan dolayı yapımını tamamladığım apartmanın adını onların anısını yaşatmak için 15 Temmuz Şehitler Apartmanı koydum. Bu binanın hemen bitişiğinde yaptığım apartmana da ‘Gaziler Apartmanı’ adını vermiştim. Edirne’nin yerel yöneticilerinden de, bulunduğumuz sokağın isminin ‘Gaziler Sokağı’ olarak koyulmasını talep ediyorum çünkü şehitlerimizin, gazilerimizin hakkını ödeyemeyiz. Onların hatıralarını ilelebet yaşatmalıyız. Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.