Edirne

Edirne'den kısa kısa

10:57 15 Şubat 2017
Edirne'den kısa kısa

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) üyeleri doğa etkinliklerine devam ediyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek üyesi 48 kişi, Enez ilçesine bağlı Işıklı köyünde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Buz tutmuş göletler ve derelerin içinden geçip yürüyüşlerini yapan dernek üyeleri köyde yaşayan vatandaşlarla da sohbet etti.

DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime Can, doğa sporları ile doğayı tanıtma ve sevdirmeye yönelik etkinliklere devam ettiklerini kaydetti.

- Keşan Devlet Hastanesinin hizmetleri

Keşan Devlet Hastanesinin hastalara en iyi hizmeti vermek için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keşan Devlet Hastanesinde geçen yıl 548 bin 834 ayakta hasta, 9 bin 509 yatan hasta, 30 bin 449 diş muayenesi olmak üzere 588 bin 792 hastaya tıbbi hizmet sunuldu.

İki bin 890 nitelikli ameliyat sayısı, 7 bin 903 diş protez yapımı, 5 bin 459 diyaliz seansı ile hizmet vermiş olan hastaneyi, 815 hasta il dışından gelerek tedavileri için tercih etti.

Evde Sağlık Hizmetleri ekibi 141 hastayı evinde tıbbi tedavi takibine alıp gerekli tedavi, tetkik ve pansumanlarını yaptı. Palyatif bakım ünitesinde de 10 yatağı ile 201 hastanın yatarak bakımları yapıldı.

İpsala ünitesinde 54 bin 433 hastayaya, yaz dönemi Erikli polikliniğinde 9 bin 285 hastaya hizmet verildi.

-Keşan'da sahte içki operasyonu

Keşan ilçesinde bir araçta 500 litre sahte içki ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri İzzetiye Mahallesi'nde şüphe üzerine G.T'nin kullandığı 22 UF 905 plakalı aracı durdurmak istedi. Jandarmanın dur ihtarına uymayarak kaçan araç takip sonucu yakalandı.

Araçta yapılan aramada 500 litre kaçak şarap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan sürücüye para cezası kesildi ve araç 15 gün trafikten men edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.