Edirne

Batı Trakyalılardan şehit ailelerine ve sığınmacılara yardım

16:25 16 Şubat 2017
Batı Trakyalılardan şehit ailelerine ve sığınmacılara yardım

Batı Trakya'da yaşayan soydaşlar, şehit aileleri ve sığınmacılar için yardım kampanyası düzenledi.

Toplanan nakdi yardımı Türk Kızılayına iletmek üzere Keşan'a gelen İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'yi Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, Genel Kurul Delegesi Ufuk Kanışkan, Kadın Kolları Başkanı Gerçek Gürel karşıladı.

Müftü Mete, Türk Kızılayı Keşan Şubesinde yaptığı konuşmada, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının, hem Müslüman aleminin hem de Türk dünyasının bir parçası olduğunu söyledi.

İslam aleminde ya da Türk dünyasında çekilen acıların Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın da acısı olduğunun bilinmesini istediğini ifade eden Mete, şunları kaydetti:

"Acılarınız acımız, sevinçleriniz sevincimiz. Bu kapsamda bizler, Suriye'de sıkıntı çeken, mülteci durumuna düşen ve hastane masrafı bulamayan, yollarda vefat eden ve yaralanan gençlerin acısına merhem olabilmek, anavatan Türkiye Cumhuriyeti'ndeki şehit düşen Mehmetçiğimizin de bize emanet ettikleri yetimleri ve gazilerimiz için Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı olarak yardım eli uzatmaya çalıştık. Miktarı belki az olabilir ama önemli olan bu niyetle, onların yanında olduğunu göstermektir."

Türk Kızılayı Keşan Şube Başkanı Koyuncu da duyarlılıkları nedeniyle Mete'ye teşekkür etti.

Miktarı açıklanmayan yardım, Mete tarafından Koyuncu'ya teslim edildi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.