Edirne

Roman dernekleri Ankara'daki toplantıya katılacak

17:04 21 Şubat 2017
Roman dernekleri Ankara'daki toplantıya katılacak

Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için "Roman Strateji Eylem Planı"nın bu konuda önemli olduğunu dile getiren Güyümgüler, şöyle konuştu:

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu (ROMDEF) Başkanı Erdem Güyümgüler, Ankara'da düzenlenecek "Roman Strateji Eylem Planı" konulu toplantıya katılacaklarını bildirdi.

ROMDEF Başkanı Güyümgüler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Şubat'ta yapılacak toplantıda ileriki yıllarda yapılacak çalışmaların konuşulacağını söyledi.

"Bu toplantıda genel çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapılacak. İstihdam, eğitim, barınma, sosyal hizmet ve yardımlara ulaşılabilirlik ve sağlıkla ilgili çalışmalar bunlar. Biz, bunlarla ilgili geçtiğimiz günlerde geziler ve çalışmalar yapıp Roman vatandaşlarımıza bu eylem planından beklentilerini sorduk. Ne gibi sorunlar çektiklerini, sosyal sorunlarını nasıl çözmeye çalıştıklarını sorarak görüş ve düşüncelerini aldık. Daha sonra da oturup, eğitim, istihdam ve barınmadaki ufak da olsa eksikleri giderecek bu eylem planında yer almasını sağlayabileceğimiz düşüncelerimizi aktarmak için bir çalışma yaptık."

Güyümgüler, toplantıya, Edirne Romanlar Derneği (EDROM) Başkanı Erdinç Çekiç ve Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkanı Bahattin Ulusoy’un da katılacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.