Edirne

Edirne'den kısa kısa

12:42 22 Şubat 2017
Edirne'den kısa kısa

Havsa Kaymakamlığı tarafından iş güvenliği semineri verildi.

İş güvenliği uzmanı Ayşegül Ayaydın ve sağlık ekibi, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, iş güvenliğiyle ilgili uyulması gereken zorunluluklar ve kişinin kendi güvenliğini alması konusunda bilgiler aktardı.

Seminerin ardından sınav yapıldı ve etkiliğe katılanlar sağlık taramasından geçirildi. Katılımcılara iş güvenliği sertifikası verildi.

- Yenimuhacir'in nüfusu arttı

Keşan ilçesine bağlı Yenimuhacir Belde Belediye Başkanı Recep Ordu, beldenin nüfusunun arttığını bildirdi.

Ordu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son verilere göre belde nüfusunun bin 966'dan 2 bin 49 kişiye yükseldiğini söyledi. Beldedeki işletmelerde çalışanların kayıtlarını beldeye aldırmasının nüfusu etkilediğini aktaran Ordu, şunları kaydetti:

"Bu vatandaşlardan 136 kişiyi beldemizin nüfusuna kattık. 2015 yılı sonunda yapılan sayımda bin 966 kişiydik. 2016'nın sonunda yapılan sayımda 2 bin 49 kişi olduğumuz ortaya çıktı. Bundan sonra da etrafımızda kurulmakta olan işletmelere çalışanlar gelecek. Buralarda çalışacaklar aileleri ile buralara gelecekler. 50'ye yakın üst düzey yöneticinin geleceği söyleniyor. Bu gelenler beldemiz içinde lojman veya TOKİ'lerde kalırlarsa 2 bin kişi sınırına takılmayız diye düşünüyorum."

Fen Lisesinin yurdunda da 70'e yakın öğrencinin kaldığına işaret eden Ordu, "Ancak onlar reşit değil. Bunları nüfusumuza kaydedemiyoruz. Edirne'nin büyükşehir olacağı yönünde söylentiler var. Zaman içinde nasıl yol alınacak belli olacak ama nüfusumuzun 2 binin altına düşmemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buradaki iş yerlerini takip ettikten sonra zaten 2 binin altına düşmeyiz diye düşünüyorum."

- Alınmayan evraklar muhtarlıklarda birikti

Keşan'ın Yukarı Zaferi Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, alınmayan evrakların muhtarlıklarda biriktiğini bildirdi.

İşlek, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adresine gönderilen evrakların, vatandaşlara ulaştırılamayınca muhtarlıklara gönderildiğini evrakları hiç kimsenin aramaması nedeniyle de muhtarlıklarda evrakları koyacak yer bulamadıklarını belirtti.

Vatandaşlardan evraklarını almasını isteyen İşlek, "Mahkeme evrakları, alacak-verecek davalarıyla ilgili evrakların dağıtımında güçlük çekiliyor. Vatandaşlar lütfen bu evrakları teslim alsınlar. Evraklarını takip etsinler. Aksi takdirde ceza ile karşı karşıya kalabilirler. Bu evrakları almıyorlar ancak bu onların evraklardan kurtulduğu anlamına gelmiyor. Lütfen evrakları postacılardan alsınlar. Biz evrakları 3 ay saklıyoruz. 3 ay sonunda imha ediyoruz. Bizim bu evrakları muhafaza edecek yerimiz kalmadı. Çok fazla evrak var. En azından gelip evraklarını bizlerden alsınlar." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.