Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:40 22 Şubat 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından yükümlülere madde bağımlılığı eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 140 yükümlü katıldı.

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık Birimi Uzmanı Psikolojik Danışman Esra Selvi, eğitimde uyuşturucu madde kullanımının psikolojik, ekonomik ve fizyolojik zararlarını anlattı.

Madde bağımlılığından kurtulmanın mümkün olduğunu aktaran Selvi, "Bağımlı kişi tedavi olduktan sonra sağlıklı bir birey olarak yaşama geri döner. Tedaviden sonra dikkat edilmesi gereken en önemli husus kişinin kendisini madde kullanımına iten kişi ve ortamlardan uzaklaşmasıdır. Unutmayın madde kullanımını hayatınızda yaşanan hiçbir soruna çözüm bulmaz. Aksine sizi daha büyük bir çıkmazın içine sokar, paranızı, hayatınızı, ailenizi ve sağlığınızı olumsuz bir şekilde etkiler." ifadelerini kullandı.

- Balkan Çalıştayı düzenlenecek

Trakya Üniversitesinde Balkan Çalıştayı düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenecek çalıştayda Batı Trakya Türklerinin eğitim, basın ve dini durumları konularının ele alınacağı belirtildi.

25 Şubat Cumartesi günü Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da düzenlenecek çalıştayda TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun konuşma yapacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.