Edirne

Kırklarelili yardım melekleri "veren elle alan eli" buluşturuyor

11:07 23 Şubat 2017
Kırklarelili yardım melekleri "veren elle alan eli" buluşturuyor

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nde engellilere umut olabilmek için dernek kuran engelli anneleri, "Veren el ile alan eli buluşturuyoruz" adlı proje kapsamında ihtiyaç sahibi engellilerin ihtiyaçlarını karşılıyor, eve ihtiyacı olana ev yaptırıyor, eşya ihtiyacı bulunana eşya sağlıyor.

"Kırklareli'nin yardım melekleri" olarak anılan ve yaklaşık 5 yıl önce tanışan engelli anneleri Behice Köseoğlu, Emel Kapılı ve Sedef Soydin, ihtiyaç sahibi engellilere yardım edebilmek amacıyla Engelliler Yaşam Derneğini kurdu.

Başkanlığını Köseoğlu'nun yaptığı dernek, çalışmalarına ilk olarak ihtiyaç sahibi engellileri tespit ederek başladı. Ardından ev ihtiyacı bulunan engellileri tespit eden engelli anneleri, kurum yetkilileri, iş adamları ve hayırseverlerin desteğini alarak, 2 engelli aileye ev yaptırdı.

Evlerin temizliği, boyası ve iç dizaynlarını kendilerini yapan anneler, yardımları ile herkesin takdirini topluyor.

- "Hayatımızı engellilere adadık"

Engelliler Yaşam Derneği Başkanı ve engelli annesi Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli annesi olarak, engellilere yardım etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

"Veren el ile alan eli buluşturuyoruz" projesi kapsamında bir yılda iki engelli aileye ev yaptırdıklarını anlatan Köseoğlu, hayırseverlerin ve kurum yetkililerinin de kendilerine çok destek verdiğini anlattı.

Engelli aileleri evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ettiklerini aktaran Köseoğlu, "Ev ziyaretlerimizde engellilerin ihtiyaçlarını birebir görüyoruz. Bazı engellilerimizin tekerlekli sandalye, yatak, yakacak gibi ihtiyaçları olurken bazılarının da ev ihtiyacı olduğunu gördük. Geçen yıl başladığımız proje ile 2 engelli aileye prefabrik ev yaptırdık. Evlerimiz yaklaşık 110 metrekareden oluşuyor. Engellilerin sorunları, sorumluluklarımız oldu. Engellilerin ne sıkıntısı varsa çözmeye çalışıyoruz, biz hayatımızı engellilere adadık. İnsanların sorunlarına kalıcı çözümler bulmak istiyoruz.

Biz engellilerimize ev yaptırırken çok heyecanlanıyoruz. Resmen uykularımız kaçıyor. Çünkü o eşyayı nereye koyacağız, bunu nasıl yapacağız derken tüm sorunlarımızı unutuyoruz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını bir kenara bırakarak, diğer engellere yardım etmek için gayret gösteriyoruz. Bütün yorgunluklarımızı unutuyoruz. Yaptırdığımız evlere geldiğimizde, sanki kendi evimize geliyoruz gibi oluyor. Bu çok ayrı bir duygu. Bu anlatılmaz yaşanır."

- "Yardım ettikçe huzur buluyoruz"

Engelli annesi Emel Kapılı ise engelli çocuğunu kimi zaman eşine kimi zaman da komşusuna bırakarak, engelli çocuğu bulunan ailelere yardım etmek için çaba harcadığını anlattı.

Yardım edebilmenin ayrı bir duygu olduğunu ifade eden Kapılı, engellilere herkesin gereken saygı ve sevgiyi göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Ekip olarak uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Kapılı, "Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engellilere yardım ederek tüm dertlerimizi unutuyoruz. Yardım ettiğimizde huzur buluyoruz. İnsan depresyonda bile olsa başkasına yardım ederek tüm dertlerden kurtuluyor. Ben bu şekilde de bazı psikolojik sorunları yendim. Kendimi daha iyi ifade etmeye başladım. Veren el ile alan eli buluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.