Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:19 23 Şubat 2017
Edirne'den kısa kısa

Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 9'uncu yıl dönümü Edirne'de de kutlanacak.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ile kentte faaliyet gösteren Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenecek kutlama programına, Edirnelilerin yanı sıra Kosova'dan birçok bürokrat, siyasetçi ve iş adamı da katılacak.

Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 9. yıl dönümü etkinliği 26 Şubat Pazar günü saat 18.00'de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, etkinlikle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kosova halkının her zaman yanında olduklarını belirtti.

Türkiye ile Kosova arasında, siyasi ve ticari ilişkilerin yanı sıra çok derin kültürel bağlar olduğunu aktaran Gürkan, "Her iki ülkede yaşayan ailelerin bir diğeriyle akrabalık bağları var. Kosova, Türkiye için Türkiye’de Kosova için çok önemli. 9 yıl önce gösterdikleri var oluş mücadelesiyle bağımsızlığını kazanan Kosova halkının her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.


- ''Esnafa kapımız açık'' protokolü imzalandı

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile Şekerbank arasında "Esnafa kapımız açık" protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol ile esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep açık kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Protokol ile odaya kayıtlı olan esnafın, aylık eşit taksit ödemeli, 3 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli ve 48 aya varan vade seçenekleriyle finansman ihtiyaçları da karşılanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.