Edirne

"Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" projesi

18:46 25 Şubat 2017
"Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği" projesi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliğinin Avrupa Standartlarında İncelenmesi" projesinin ilk hareketliliğinin Almanya'nın Düsseldorf kentinde gerçekleştiğini, Almanya'daki iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yerinde inceleneceğini bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, gerek dünyada gerekse Türkiye'de iş kazalarının ciddi bir problem olarak ortaya çıktığını ifade etti.

İş kazalarının binlerce insanın yaşamını yitirmesine, sakat kalmasına ve ciddi ekonomik kayıplar ortaya çıkmasına yol açtığını aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"İş kazaları bütün ülkelerin ortak sorunu olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmasıyla beraber belirli oranlarda azaltılabilir. Bu önlemlerin alınmasında yetersiz kalan ülkeler kazalardan daha fazla etkilenmektedir. İş kazaları, gerek sosyal gerekse ekonomik sonuçları itibariyle Türkiye için de çok önemli problemdir. Bu sorundan hareketle hazırlamış olan projemiz 12 ay boyunca sürecektir ve projemizin ilk hareketliliği Almanya'da bu ayın 19 ve gelecek ayın 4'üne kadar gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında konsorsiyum üyesi olan Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde görev yapan 15 katılımcı 14 gün boyunca işletmeleri ziyaret ederek Almanya'daki iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini yerinde inceleyecektir. Nisan ayında İspanya ve Mayıs ayında İsveç'e de hareketlilik sağlanacak olan projemizde 44 katılımcı yer almaktadır."

Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği projesinin iş kazalarının önlenmesi açısından Edirne'de hazırlanan ilk proje olduğunu dile getiren Özcan, Almanya'nın Düsseldorf kentine giderek katılımcıların çalışmalarını incelediğini de aktardı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.