Edirne

Süslü "sadık dost" ilgi odağı oldu

11:53 28 Şubat 2017
Süslü "sadık dost" ilgi odağı oldu

Edirne'de bir pet shopta 12 bin liraya satışa sunulan "Pomeranian" cinsi köpek, müşterilerin ilgisini çekiyor.

İş yeri sahibi Sezer Balıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu köpeklerin genellikle süs köpeği olarak beslendiğini söyledi.

Pomeranianların zeki, dost canlısı, oyuncu ve süslü bir köpek olduğunu anlatan Balıkçı, "Tayland kökenlidir bu köpekler. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de seveni çok. Müşterilerin de ilgisini çekiyor. Biz de müşterilerimizin talebi üzerine getiriyoruz." dedi.

Şu an pet shopta dört Pomeranian satışa sunduklarını belirten Balıkçı, "Bu cins, bakımı zor ve biraz da masraflıdır. Özel mamalarla bakılması gerekiyor. Aylık bir kaç kez kuaföre gitmesi gerekiyor ve bakımlarının yapılması gerekiyor. İstanbul'da özel kuaföre ayda üç kez gidiyoruz. Bir tıraşı 200 lira civarında. Diğer masraflarla beraber bize maliyeti asgari ücrete yaklaşıyor." diye konuştu.

Pomeranian cinsi bir köpeğin 12 bin liraya satıldığını ifade eden Balıkçı, şunları kaydetti:

"Bu cins köpekleri Türkiye geneline satıyoruz. Şehir dışından da müşterilerimiz var. Edirne'de de bu cins birkaç köpek sattık. Fiyatı duyan vatandaş arkasına bakmadan dükkandan çıkıyor. Tabii bu cinsleri bilen insanlar alıyor. Gerçekten masraflı bir cins. Tıraşı, bakımı, beslemesi, derken askeri ücrete yakın aylık masrafı var. Sadece kuaför masrafı aylık 600 lira."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.