Edirne

Keşan'da SİROMA toplantısı

17:50 01 Mart 2017
Keşan'da SİROMA toplantısı

Keşan ilçesinde, Romanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi projesi (SİROMA) ile ilgili toplantı yapıldı.

Proje birim koordinatörü Derya Uzuncaova, ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin teknik destek projesi olduğunu belirtti.

SİROMA'nın çeşitli pilot iller ve ilçelerde gerçekleştiğini anlatan Uzuncaova, projede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı uzmanlarının da yer aldığını belirtti.

SİROMA Sosyal Arabulucusu Fahrettin Savcu ise, projede birlikteliğin önemine değindi.

Romanlara yönelik son yıllarda önemli adımlar atıldığını dile getiren Savcu, "Bir elin nesi var iki elin sesi var. Ne proje yaparsan yap, hangi çalışmayı yaparsan yap, birlikte çalışmıyorsak o iş yürümez. O yüzden biz mahalle ve köy muhtarlarımızdan, daire amirlerimizden ve kanaat önderlerinden destek bekliyoruz. Proje sadece Romanlara has bir proje değil. Eğer Türkiye genelinde başarılı olursa hayatlarına dokunma anlamında bir faydamız olursa ne mutlu bize." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.